De kleur van muziek

De kleur van muziek

400 x 2000 x 1400 cm, © 2015, prijs op aanvraag
Ruimtelijk | Installaties
Foto van Betsie van der Kruijs, www.betsievanderkruijs.nl Vaak ben ik bezig met het maken van sfeer. En ik vind het erg leuk om met minimale middelen een zo maximaal mogelijk effect te bereiken. Concertorganisatie GUO (Groeten uit Oisterwijk, http://guo.inoisterwijk.nl) zoch iemand die een kale zaal bruikbaar kon maken voor sfeervolle concerten.
Ik ben uitgegaan van het feit dat mensen bij concerten niet zo bewust kijken naar de omgeving, maar wél heel gevoelig zijn voor een sfeer die gecreëerd is.
Het creëren van die sfeer kan met heel eenvoudige middelen. Bijvoorbeeld met kleuren, met 'warme' materialen, waardoor de omgeving een geborgen uitstraling krijgt.
Van daaruit ben ik wat gaan experimenteren. En zo ontstond 'de kleur van muziek'.

Het materiaal, die verschillende stoffen en kleuren, heeft een warme gevoelswaarde waardoor mensen zich prettig voelen in de ruimte. Ik hoop dat 'De kleur van muziek' een ondersteuning zal zijn voor het beleven van 'het geluid van muziek' en de performance van de artiesten.
Het mooiste compliment zou voor mij zijn dat de artiesten zowel als de bezoekers graag in de ruimte verblijven, zonder zich heel duidelijk bewust te zijn waardoor het komt.