Soms is mijn werk als een opeenvolging van aantekeningen; eerst was er een beeld, daaruit kwam een ander beeld, daaruit weer een ander. Deze beelden zijn korte schetsen van indrukken die naar me toe kwamen. Zeker de moeite waard om te noteren, om op te tekenen en te bewaren. Maar zijn het zelfstandige beelden? Eerder zijn het een opeenvolging van dingen die ik niet mag vergeten. Nu niet en later niet. Deze schetsen, deze aantekeningen, heb ik samengebracht in boeken. Zodat ze samen een verhaal kunnen vormen. Eens heb ik een boek laten drukken met de titel 'Coming Home, four abandoned houses in Clare, Ireland'. Mijn latere boeken zijn handgemaakt, vaak niet op papier, vaak in een oplage van 1.

http://inevanson.exto.nl/kunstwerken/15888662_Boeken.html#.Vt7_NHn2b5o

Soms wil ik me onttrekken aan de hierarchie die door afzonderlijke pagina's wordt opgelegd. Immers, elke pagina is als een los deel uit het verhaal. Wanneer je de pagina omslaat, sluit je daarmee dat deel van het verhaal af, en gaat naar de volgende pagina, het volgende deel van het verhaal.

Om van deze hierarchie los te komen wend ik me tot de boekrol; wanneer de rol is uitgerold, ontrolt het hele verhaal zich. Ik maak de boekrollen van textiel; flexibel en oprolbaar, afsluitbaar met een reepje stof.

 http://inevanson.exto.nl/kunstwerken/18262270_Boekrollen.html#.Vt7_WHn2b5o

Nieuwsbrief ontvangen: stuur me een berichtje via het contactformulier en ik zet je op mijn verzendlijst: https://inevanson.exto.nl/reageer/site/0.html