Soms vermaak ik me met kleine uitstapjes. Als oprispingen zonder gevolgen... Ik begin ergens aan, maar het vervolg laat op zich wachten. Grappige beelden zien het licht, maar ze blijven tot op heden alleen. Wachtend op wat er misschien ooit nog komen gaat.

Toen mijn ouders overleden lieten ze mij, behalve mijn jeugdherinneringen en een abrupte stap naar volwassenheid, ook een kleine som geld na. Daarmee wilde ik iets bijzonders doen. Een lang gekoesterde droom waarmaken.

Uiteindelijk ben ik voor vijf maanden naar het westen van Ierland vertrokken. Om me daar volledig onder te kunnen dompelen in de cultuur en geschiedenis van het land.

Dit is een zeer inspirerende ervaring geweest. Mijn werk is sterk beïnvloed door deze werkperiodes in dit harde, onverbiddelijke en pijnlijk mooie land. Soms subtiel, soms nadrukkelijk, maar onmiskenbaar. 

Hier heb ik het werken met collage/assemblage ontdekt. Een prachtige manier om snel "beeldende notities" te kunnen maken om die mogelijk later verder uit te werken.

https://inevanson.exto.nl/kunstwerken/85592490_Collages%3A+Impressies.html

https://inevanson.exto.nl/kunstwerken/118298767_Oprispingen.html

https://inevanson.exto.nl/kunstwerken/15886907_Collages%3A+SHEELA....html

https://inevanson.exto.nl/kunstwerken/15888637_Coming+Home.html