http://inevanson.exto.nl/kunstwerken/15888637_Coming+Home.html#.Vt799nn2b5o

De geschiedenis van een land vormt haar bewoners. Als Nederlandse heb ik mijn Nederlandse manier van kijken. Ik ben me door de tijd steeds bewuster geworden van de verschillen tussen mijn geboorteland en andere landen die ik bezocht. De verschillen in geschiedenis vormt de inwoners. Tijdens mijn werkperiodes in het buitenland raakte ik geïntrigeerd door verlaten huizen: mensen bouwden een huis, een thuis. Wanneer zij weggingen, vanwege extreme armoede, om een beter leven in een ander land op te bouwen, bleef het thuis achter zoals zij het hadden verlaten. Ze hoopten er binnen korte tijd weer terug te komen. Je voelt in deze huizen nog steeds de aanwezigheid van die mensen die er woonden, maar huis en haard moesten verlaten. Ondenkbaar mooie stille getuigen van de geschiedenis van het land. Voor mij, opgegroeid in een land van overbevolking en krakers, was het bijna pijnlijk om me te realiseren hoe mensen aan deze huizen voorbij gaan zonder ze te zien.

Met de foto's en collages die vervolgens uit mijn handen zijn ontstaan wil ik mensen aansporen om het beeld achter het beeld te zien, om het verhaal achter het beeld te horen. En de schoonheid die ontstaat wanneer mensen weggaan, en het weer en de tijd het overnemen.

 

Nieuwsbrief ontvangen: stuur me een berichtje via het contactformulier en ik zet je op mijn verzendlijst: https://inevanson.exto.nl/reageer/site/0.html